Categorie: Recomandări montaj

Montaj profile WPC pentru pardoseală

Cuprins

Recomandări montaj pardoseli și terase exterioare din profile WPC

Lucrări pregătitoare
 • Trebuie verificată perpendicularitatea capetelor si lungimea profilelor (scândurilor de pardoseală). Deoarece profilele de pardoseală se debitează la cald, luând în calcul contracția materialului, acestea pot avea cu 1 pana la 2 cm mai mult decât lungimea standard si tăietura ar putea să nu fie perfect perpendiculară. Acest lucru este important în situația în care îmbinăm pe lungime mai multe profile (scânduri).

 • Trebuie pregătită suprafața suport pe care se instalează pardoselile pentru terase exterioare cu o pantă de 1-2% care sa permită scurgerea apei de ploaie sau provenită din topirea zăpezii. Fie că vorbim de suprafața suport realizată din beton, structuri de metal sau suporți din lemn, trebuie ca la fiecare metru liniar de lățime a terasei sa existe o panta de 1 – 2 cm. De exemplu, la o lățime a terasei de 3 metri, panta trebuie sa fie de 3 pana la 6 cm.

 • Trebuie să fie utilizată o membrană de geotextil în cazul în care pardoselile se montează pe dale de beton amplasate pe o suprafață de balast sau nisip compactat. Aceasta are rolul de a preveni creșterea vegetației sub pardoseală.

Montarea șinelor suport
 • Sinele suport (tot profile realizate din WPC pe care se amplasează scândurile WPC ce compun pardoseala terasei exterioare) trebuie amplasate in sensul pantei menționate mai sus. In final, practic șinele suport sunt cele care dau panta terasei și asigură scurgerea apei.

 • Trebuie respectată distanța de 30 – 33 cm între șinele suport și acestea trebuie amplasate paralel. Pentru trafic intens (dar in niciun caz auto!), e recomandabil ca distanta între șine să scadă la 25 cm. La montajul profilelor WPC (scândurilor) în unghi de 45 grade, distanța între două șine consecutive trebuie să nu depășească 20 cm, iar pentru unghiuri de 30 grade, distanța trebuie să scadă la 10 cm.

 • Trebuie prevăzut, la începutul montării terasei, un spațiu de minim 2 cm intre capătul șinei și peretele casei, pentru a permite dilatarea șinei și a podelei (scândurii) de WPC.

 • Trebuie dublate șinele la îmbinarea pe lungime a două profile de pardoseală WPC. (vezi poza de mai jos)

Montarea pardoselii
 • Clema de capăt folosită pentru prima scândură WPC trebuie să fie fixată la circa 3 cm de capătul scândurii. Dacă nu se respectă acest lucru se poate ajunge la știrbirea marginii scândurii atunci când se înșurubează scândura. (vezi poza de mai jos)

 • Trebuie utilizat ciocanul de cauciuc pentru a împinge scândura sub clemele deja fixate, pentru a nu deteriora profilele WPC. După acest lucru se continuă cu fixarea clemelor pe cealaltă margine a scândurii. In mod corect se va continua în același fel, montându-se următoarele cleme și bătându-se ușor cu un ciocan de cauciuc următoarea scândura. (vezi poza de mai jos)

 • Trebuie lăsat, la capete, pe direcție longitudinala, spațiu de dilatare conform tabelului de mai jos între două scânduri consecutive, pentru a permite dilatarea și scurgerea apei sau a zăpezii.

Ex. dacă se montează scânduri cu lungimea de 240 cm la temperatura de 20 grade Celsius, iar în timpul verii temperatura maximă atinge 50 grade Celsius în acea locație, atunci spațiul intre 2 scânduri montate una în prelungirea celeilalte trebuie să fie de aproximativ 8.6 mm (diferența de temperatură este de 30 grade).

Montarea profilelor de închidere
 • Trebuie utilizate profile de închidere pe întreg perimetrul suprafeței cu pardoseală cu profile din WPC. Acestea nu au doar un rol estetic, să mascheze capetele scândurilor și ale șinelor dar și unul tehnic, ele având rol de a împiedica pătrunderea apei în interiorul celulelor de pardoseală. In sezonul rece dacă apa pătrunde în interiorul celulelor și obturează o celulă pe o lungime de minim 20 cm și îngheață exista riscul de a crăpa pardoseala. Acest tip de crăpături nu este acoperit de garanție fiind o greșeală de montaj.
Lucrări finale
 • Trebuie verificat, la terminarea montajului ca suprafața pardoselii să fie curată și să nu rămână cumva șuruburi, burghie sau alte obiecte mici care ar putea deteriora pardoseala dacă se calcă pe ele.
 • Trebuie spălată apoi întreaga pardoseală cu un aparat cu jet de apă sub presiune pentru a curăța suprafața de praf, pulbere rămasă de la debitări sau urme de la încălțăminte si pentru a asigura verificarea tuturor canalelor intre scânduri și a îmbinărilor longitudinale intre scânduri . Ele trebuie să fie libere pentru ca apa să se poată scurge prin ele. Se pot folosi detergenți pentru spălare.
 • ESTE INTERZISĂ folosirea de soluții de curățare pe baza de solvenți organici. Este interzisa utilizarea acestor soluții deoarece ele pot ataca si distruge materialul compozit WPC.

Pavaje

Dale

Cărămidă

Sisteme gard & Placaj

Sisteme drenaj

Amenajări grădini - terasă

Formularul a fost trimis cu succes, revenim cu oferta

Dă o notă experienței tale de la 1 la 5: